Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ не підтримує скасування указу про присвоєння Бандері звання Героя


Голова опозиційного Кабінету міністрів України, народний депутат від фракції Блоку Юлії Тимошенко Сергій Соболєв вважає помилковим рішення суду про визнання незаконним указу Президента про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Соболєв сказав в інтерв’ю ЗМІ, що це питання взагалі не мало розглядатися в суді.

«Те, що стосується героїв, визначається нацією. Є достатня кількість людей, які вважають Степана Бандеру героєм. Це не справа судів», – сказав Соболєв.

Відповідаючи на запитання агентства РІА-Новості, чи буде опозиція оскаржувати рішення суду про скасування указу щодо Бандери, він сказав: «Це може оскаржити тільки та людина, яка ухвалювала це рішення, – Віктор Ющенко».

Сьогодні Донецький окружний адміністративний суд визнав незаконним і скасував указ колишнього Президента Віктора Ющенка про присвоєння лідеру ОУН Степану Бандері звання Героя України.

Крім того, суд виніс рішення стягнути з державного бюджету України 3 гривні 40 копійок, витрачені на судові витрати, на користь адвоката Володимира Оленцевича, який подав позов про скасування цього президентського указу.

Головуюча в суді Каріне Абдукадирова зачитала рішення суду, в якому зазначається, що указ Ющенка про присвоєння Бандері звання Героя України був виданий із порушенням норм у зв`язку з тим, що Бандера ніколи не був громадянином України.
XS
SM
MD
LG