Доступність посилання

ТОП новини

Путін провів переговори з керівниками Венесуели й Болівії


Прем’єр-міністр Росії, який перебуває з візитом у Венесуелі, провів у п’ятницю переговори з президентами цієї країни, а також сусідньої Болівії, щоб обговорити посилення співпраці.

Володимир Путін прибув до Каракаса раніше в п’ятницю і привіз із собою останні чотири з партії з 38 замовлених свого часу Венесуелою в Росії військово-транспортних вертольотів Мі-17.

За повідомленнями, Росія й Венесуела також підписали понад 30 домовленостей і заяв про поглиблення співпраці в різноманітних галузях, від сільського господарства до повітряного транспорту.

Президент Венесуели Уго Чавес після зустрічі заявив, що Росія запропонувала його країні допомогти створити власну космічну промисловість, включно з космодромом для запуску супутників, і повторила готовність допомогти і з розвитком атомної електроенергетики.

Іще одним моментом візиту Путіна було оголошене напередодні створення спільного консорціуму російських нафтових компаній і державної венесуельської для видобування нафти в басейні річки Оріноко. За словами урядовців, там планують видобувати по 50 тисяч барелів нафти на день уже до кінця цього року.

Путін, зі свого боку, заявив, що Росія також готова надати Венесуелі кредитну лінію на 2 мільярди 200 мільйонів доларів на закупівлю все нової російської зброї. Від 2005 року Венесуела вже накупила її приблизно на5 мільярдів доларів.

А з президентом Болівії Ево Моралесом керівник російського уряду говорив, зокрема, про те, що Болівія теж хоче позики від Росії на закупівлю в неї вертольотів для боротьби з наркоторгівлею.
XS
SM
MD
LG