Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ хоче відставки конституційних суддів, які підтримають коаліцію


Фракція Блоку Юлії Тимошенко в Верховній Раді домагатиметься відставки тих суддів Конституційного Суду, які проголосують за рішення про конституційність нинішньої коаліції, створеної і з фракцій, і з окремих депутатів, заявила лідер опозиційного БЮТ Юлія Тимошенко.

На сьогоднішній прес-конференції вона назвала таке можливе рішення неправомірним.

При цьому Тимошенко процитувала минулотижневе повідомлення преси з посиланням на анонімні джерела, яке стверджувало, що принаймні 11 суддів Конституційного Суду з 18 нібито готові визнати нинішню коаліцію законною.

Водночас вона сказала, що все ж «без надії сподівається», що в Конституційному Суді таки не набереться більшості за таке рішення.

Тимошенко також заявила, що після її минулотижневих заяв, що конституційних суддів намагаються підкупити за мільйон доларів, щоб ті визнали коаліцію законною, її викликали до Генеральної прокуратури через ту її заяву.

Лідер БЮТ при цьому назвала цей виклик репресіями, залякуванням і тиском на неї.

Норма про коаліцію як об’єднання і депутатських фракцій, і окремих депутатів запроваджена законом, який на початку березня вніс зміни до регламенту Верховної Ради. Водночас Конституція передбачає, що коаліція може складатися тільки з фракцій. Той самий Конституційний Суд 2008 року вже підтверджував це й уточнював, що до складу коаліції можуть входити тільки депутати, які є членами коаліційних фракцій.

Нинішня парламентська коаліція в Україні створена з фракцій Партії регіонів, Блоку Литвина, Комуністичної партії, а також із окремих депутатів – членів фракцій НУНС і БЮТ та позафракційних.
XS
SM
MD
LG