Доступність посилання

ТОП новини

Янукович вірний одній Церкві – Герман


Президент Віктор Янукович поважає право кожної людини на свободу віросповідання, але залишається вірним тій церкві, до якої він належить від народження, заявила агентству «Інтерфакс Україна» заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман.

За її словами, Янукович щороку ходить на Великодню службу Божу саме до Києво-Печерської Лаври, яку використовує Українська православна церква, що в єднанні з Московським патріархатом.

Так само він зробить і наступного року, «і не треба робити з цього політику», сказала вона.

При цьому Герман наголосила на важливості того, що «людина залишається віддана своїм переконанням, своїм духовним цінностям незалежно від займаної посади».

Вона заявила, що не можна забирати в Януковича право «ходити до того храму, до якого належить його душа і серце», «лише тому, що його обрали Президентом України».

Президент у питаннях своєї віри нічого не демонструє, не акцентує і поводиться, «як завжди», додала вона.

Ганна Герман також непрямо скритикувала попереднього Президента Віктора Ющенка, який підтримував ідею створення в Україні єдиної помісної церкви, заявивши, що «втручання у церковне життя та створення єдиної помісної церкви за допомогою Президента є прямим порушенням Конституції».

Раніше сьогодні Партія «За Україну!» звернула увагу, що на Великодні свята Президент Віктор Янукович відвідав богослужіння виключно в УПЦ Московського Патріархату. При цьому він проігнорував Службу Божу в Українській православній церкві Київського Патріархату, Українській автокефальній православній церкві та Українській греко-католицькій церкві, чим, на думку партії, не сприяв зміцненню поваги до всіх українських церков та порозумінню християн різних конфесій, мовиться в заяві.

Партія «За Україну!» заявила, що розцінює такі дії Президента Януковича як прагнення зупинити діалог щодо об’єднання різних гілок українського православ’я в єдину помісну православну церкву, що розпочався останнім часом.

Президент Віктор Ющенко, теж вірний однієї з церков, УПЦ Київського патріархату, на великі релігійні свята завжди ходив і до головних храмів інших українських християнських Церков східного обряду.
XS
SM
MD
LG