Доступність посилання

ТОП новини

Що найбільше протистоїть реформам в Україні? Чим найактивніше займається нинішня опозиція? З ким пов’язане політичне майбутнє у Арсенія Яценюка? (Огляд преси)


Київ – Учорашній популізм – загроза для завтрашнього зростання, стверджує газета «День». Видання пише, що під час передвиборної президентської кампанії сьогоднішній український уряд був загнаний у політичну безвихідь. З одного боку, щедрими обіцянками, які насправді виявилися важко здійсненними. А з іншого – неможливістю переконувати населення в необхідності затягти й без того затягнуті паски... Сьогодні влада між двох вогнів: обіцянки протистоять необхідним реформам.

Помаранчева опозиція позбавила нову владу головного болю, зайнявшись самознищенням, стверджує тижневик «Ділова столиця». Видання пише, що проект створення єдиної опозиції з тріском провалився і навряд чи буде реанімований найближчим часом. Зараз утворилося відразу кілька опозиційних центрів, що претендують на лаври головного опонента Банковій. Однак президентській команді їх боятися нічого, зазначає видання. Адже нереалізовані союзники зайняті не стільки ревізією перших кроків влади, скільки старими міжусобними конфліктами. Публікація називається «Царство тіней».

Останнім часом Арсеній Яценюк випав з поля зору українських ЗМІ. Газета «Нова» пояснює це відмовою Арсенія Петровича працювати в уряді Миколи Азарова і його переходом в опозицію. На перший погляд, політичні перспективи Яценюка виглядають не вельми блискуче, адже в його розпорядженні одна партія, один мандат у парламенті (його власний), і дві слабкі депутатські групи в міськрадах Миколаєва та Херсона. Однак, як пише видання, у Яценюка потенційна підтримка медіа-холдингу Віктора Пінчука. Якщо у нього будуть гроші, а вони будуть, щось може змінитися.

Останній місяць додав упевненості кореспондентові газети «Голос України» заявити, що кризові явища в економіці стрімко вщухають. Це, на його думку, теоретично стримуватиме людей користуватися банківськими послугами, тому на практиці фінустанови вже вдаються до зниження ставок за депозитами. Але прогнозувати, як буде далі, до затвердження держбюджету в парламенті, журналіст не наважується.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

XS
SM
MD
LG