Доступність посилання

ТОП новини

Ходорковський вважає свою другу справу політичною


Колишній керівник російської компанії «ЮКОС» Михайло Ходорковський заявив, що процес у вже другій кримінальній справі проти нього і проти його компаньйона Платона Лебедєва «політично і корупційно вмотивований».

На процесі, що триває в Хамовницькому суді в Москві, він відкинув висунені йому і Лебедєву звинувачення в «викраденні нафти» і заявив, що кримінальну справу необхідно припинити, бо в ній не фігурують жодні документи, які могли б свідчити про зникнення чи викрадення нафти.

У цій справі Ходорковського і Лебедєва звинувачують у викраденні нафти й відмиванні грошей. За повідомленнями, в разі визнання винними їм може загрожувати новий вирок аж у 22 роки ув’язнення.

Обидва вже відбувають 8-річне ув’язнення за попередньою кримінальною справою, в якій їх визнали винними в фінансових злочинах, зокрема, в несплаті податків.

Вони вважають усі ці звинувачення сфабрикованими й політичними, покаранням за те, що вони підтримували опонентів тодішнього президента Росії Володимира Путіна, нині прем’єр-міністра.
XS
SM
MD
LG