Доступність посилання

ТОП новини

КСУ ухвалив рiшення щодо формування коалiцiї й оприлюднить його завтра


Конституцiйний Суд України в четвер, 8 квiтня, оприлюднить рiшення щодо офiцiйного тлумачення положень Конституцiї та Регламенту Верховної Ради стосовно порядку формування парламентської коалiцiї за участю окремих народних депутатiв.

Як повiдомили сьогодні в прес-службi КСУ, рiшення в цiй справi суд ухвалив у вiвторок, 6 квiтня.

68 народних депутатiв вiд Партiї регiонiв звернулися до КСУ з поданням, у якому просили надати офiцiйне тлумачення положень частини 6 статтi 83 Конституцiї, а також частини 4 статтi 59 Регламенту Верховної Ради щодо можливостi окремих народних депутатiв брати безпосередню участь у формуваннi коалiцiї депутатських фракцiй.

Аналогiчне подання направили до КСУ депутати фракцiї БЮТ.

Пiсля обрання Президентом України Вiктора Януковича в парламентi була сформована коаліція, до якої увiйшли фракцiї Партiї регiонiв, Компартiї, Блоку Литвина i ще кiлька депутатiв в iндивiдуальному порядку – вiд БЮТ, НУНС i позафракцiйнi.

2008 року Конституційний Суд у схожій справі вже підтверджував положення Конституції, що коаліцію можуть формувати тільки фракції, і уточнив, що до неї можуть увіходити тільки депутати з коаліційних фракцій.

Цього разу в коаліції сподіваються, що рішення буде вже іншого змісту.
XS
SM
MD
LG