Доступність посилання

ТОП новини

«Дніпроводоканал» не освоїв кредит ЄБРР через проблеми з підрядником – міськрада


Із 2005 року дніпропетровське комунальне підприємство «Дніпроводоканал» реально освоїло тільки 150 тисяч євро, отриманих як кредит на модернізацію водопостачальної системи з Європейського банку реконструкції та розвитку, через проблеми з підрядником. Про це голова комісії з питань житлово-комунальної сфери Дніпропетровської міськради Сергій Воробйов повідомив на прес-конференції в інформагентстві «Новий міст».

За словами Воробйова, договір на залучення позики з ЄБРР був укладений 2005 року.

«Реально за цей період було витрачено 150 тисяч євро. Компанія-підрядник, рекомендована ЄБРР, створила гідротехнічний план Дніпропетровська. Але від подальшої співпраці відмовилась. 2009 року проведений конкурс і визначений новий підрядник», – заявив Воробйов.

Загальна сума проекту модернізації водоканалу оцінюється в 30 мільйонів євро, 20 мільйонів з них має надати ЄБРР.

У березні 2010 року обласна прокуратура оприлюднила інформацію, що договір про кредитування «Дніпроводоканалу» Європейським банком реконструкції та розвитку був укладений незаконно, без узгодження з Міністерством економіки та з питань європейської інтеграції. Водоканал також підозрюють у нецільовому використанні кредитних коштів, зокрема, у безпідставному перерахуванні частини грошей французькій фірмі.

Своїми діями, заявили в прокуратурі, керівники «Дніпроводоканалу» завдали шкоди підприємству майже на 1 мільйон євро. Проти посадовців підприємства порушили кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем.
XS
SM
MD
LG