Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісії не пропонували тристоронній газотранспортний консорціум


Європейській комісії не відомо про будь-які конкретні пропозиції стосовно можливого створення тристороннього газотранспортного консорціуму, повідомив представник Єврокомісії Марк Ґрей на прес-конференції в середу в Брюсселі.

За його словами він іще має уточнити можливу наявність такої інформації.

«Позиція Європейської комісії полягає в тому, щоб поглянути на це в деталях перед тим, як зайняти певну позицію», – сказав речник.

У Єврокомісії знають про переговори з цього питання між українською та російською владою, які, за його словами, що їх наводить агентство «Інтерфакс-Україна», в ЄС «схвалюють».

Крім того, представник Єврокомісії нагадав, що наразі позиція Європейської комісії щодо газотранспортної системи України залишається незмінною і відповідає рішенням, ухваленим на березневій минулого року міжнародній конференції з питань модернізації української газотранспортної системи.

Він нагадав, що відповідно до ухвалених рішень перед українською владою буде визначено низку необхідних реформ, які необхідно провести в газотранспортній сфері, зокрема й у сфері реструктуризації «Нафтогазу України».

«Ми очікуємо модернізації газотранспортної системи», – наголосив речник.
XS
SM
MD
LG