Доступність посилання

ТОП новини

На білборди помістили зображення Леніна. Наступним буде Сталін?


Луганськ – У Луганську з’явилися білборди із зображенням Леніна. Місцевий осередок Компартії таким чином вирішив відзначити день народження лідера світового пролетаріату. На цьому луганські комуністи зупинятися не збираються, вони розглядають можливість встановити пам’ятник Генсеку КПРС Йосипу Сталіну.

Близько сорока рекламних щитів з’явились на вулицях Луганська. На них зображений Володимир Ленін, а поряд – напис: «Ну як вам живеться при капіталізмі?». Ідею цієї реклами пояснив секретар луганського обкому КПУ Максим Чаленко.

«Він нагадує про те, що народився Володимир Ілліч. А з іншого боку в стислі формі показані його ідеї. Показує, що у людей є вибір: капіталізм, або соціалізм», – зазначив секретар луганського обкому КПУ.

Білборди присвячені 140-річчю від дня народження Володимира Ілліча. Пересічні луганчани до акції комуністів ставляться неоднозначно:

- Така реклама – це спроба якоїсь політичної провокації.


- Можливо це спроба зробити якийсь образ – а ля Че Гевара.

- У нас демократичне суспільство, тому шкоди від цього не бачу.

- Ця вся ситуація – це просто жах якийсь. Таке ж обурення у мене викликав той факт, що минулого року у нашій області з’явився новий пам’ятник Леніну. Хай старі вже стоять, а навіщо встановлювати нові, я чесно кажучи не знаю. По місту ходять чутки, що у нас бігборди і зі Сталіним з’являться, тоді я взагалі не знаю, що робити.


На Леніну сюрпризи не закінчаться

До 9 травня луганські «червоні» й справді готують нові білборди. І натякають, що нова зовнішня реклама буде із сюрпризом. Тим часом в Інтернет-мережі з’явилася інформація, що цим сюрпризом виявиться зображення Йосипа Сталіна.

У мерії зазначають, що відстежувати рекламу на щитах – не їх компетенція. За це відповідають інші органи.

«За законодавством є тільки три органи, які стежать за дотриманням закону про рекламу. Це Антимонопольний комітет, Комітет із захисту прав споживачів і Комітет з питань телебачення і радіомовлення. У нас немає прав втручатися у зміст і форму реклами», – каже начальник відділу реклами міської ради Анатолій Авершин.

А тим часом активісти обласного відділення Комуністичної партії пообіцяли відремонтувати пам’ятники Леніну та взяти під охорону монументи, що стоять на збанкрутілих підприємствах. Також луганські комуністи не виключають, що в області незабаром з’явиться пам’ятник Йосипу Сталіну – радянському лідеру, що був одним із організаторів Голодомору в Україні 30-х років.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG