Доступність посилання

ТОП новини

«Південмаш» підписав угоду з Міністерством сільського господарства Куби


Дніпропетровський «Південмаш» і Міністерство сільського господарства Куби домовилися створити спільне українсько-кубинське підприємство. Воно вироблятиме трактори та запасні частини для Куби, а також постачатиме їх на ринки країн Центральної Америки та Карибського басейну, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

На Кубі вже визначили два підприємства, на виробничих потужностях яких планують ремонтувати, модернізувати та складати трактори різних модифікацій виробництва Південного машинобудівного заводу.

Міністерство сільського господарства Куби заявило, що країна зацікавлена у відновленні прямих поставок запчастин до тракторів марки «Південмаш», екскаваторного обладнання марки «БОРЕКС», тракторних шин, сівалок, плугів та оприскувачів.

Аналітики кажуть, що просування української сільгосптехніки на Кубі допоможе закріпленню позицій України в латиноамериканському регіоні.

Державне підприємство «Південний машинобудівний» – одне з найбільших підприємств України з виробництва ракетно-космічної техніки. Було створене як секретне підприємство для виробництва озброєнь у радянські часи. Після закінчення «холодної війни» освоїло виробництво «мирної» техніки: тролейбусів, трамваїв, тракторів, вітроенергетичних установок.
XS
SM
MD
LG