Доступність посилання

ТОП новини

Міліція заявляє, що дiяла законно пiд час iнциденту в Українському домi


Мiлiцiя дiяла виключно в рамках чинного законодавства пiд час iнциденту на фотовиставцi «Волинська рiзанина: польськi та єврейськi жертви ОУН-УПА» в Українському домi в Києвi, заявляють у МВС.

У повiдомленнi вiддiлу зв’язкiв iз громадськiстю Головного управління МВС також спростовується iнформацiя про те, що мiлiцiя нiбито безпiдставно затримала представникiв однiєї з полiтичних сил пiд час вiдкриття виставки.

«Повiдомляємо, що, незважаючи на тиск з боку окремих депутатiв України, факт злiсної непокори законним вимогам працiвника мiлiцiї пiд час виконання ним службових повноважень чотирьох найактивнiших учасникiв iнциденту довiв суд», – наголошують правоохоронці.

У четвер, 8 квiтня, мiлiцiя затримала понад 10 осiб – членiв ВО «Свобода» під час відкриття виставки «Волинська рiзанина: польськi та єврейськi жертви ОУН-УПА» в Києвi. Серед затриманих був і журналіст Ігор Мірошниченко. Проте наступного дня всiх учасникiв iнциденту звiльнили за рiшенням Шевченкiвського районного суду Києва. Четверо з них отримали уснi зауваження.

ВО «Свобода» заявляє про намiр подати позов до суду у зв’язку з «неправомiрними дiями міліції». Органiзацiя також вимагає вiд Служби безпеки України заборонити проведення виставки та здiйснити її наукову експертизу.
XS
SM
MD
LG