Доступність посилання

ТОП новини

МВС ініціює повернення іменних залізничних квитків


Залiзничнi квитки в Українi найближчим часом можуть знову стати iменними, повiдомляє Міністерство внутрішніх справ.

«Збiльшення кiлькостi проявiв екстремiзму бiля наших кордонiв стало однiєю з причин можливого вiдновлення найближчим часом iменних квиткiв на українськiй залiзницi», – йдеться в повiдомленнi МВС України.

У відомстві наголошують, що саме МВС стало iнiцiатором запровадження персонiфiкованих залiзничних квиткiв, i за пропозицiями мiлiцiї вже готується вiдповiдна постанова уряду.

У зв’язку зi скасуванням iменних квиткiв у 2007 роцi значно ускладнилася робота транспортної міліції, заявляють в МВС. «Майже три роки ми без особливого успiху намагаємося повернути практику оформлення iменних квиткiв на залiзницi ... i останнiм часом ситуацiя стала кардинально змiнюватися. Є небезпiдставне сподiвання на позитивне вирiшення цього питання», – цитує прес-служба МВС керівника вiддiлу департаменту транспортної мiлiцiї МВС Костянтина Бушуєва.

За його словами, транспортна мiлiцiя розробила два проекти нормативно-правових актiв. Вони стосуються вирiшення питання про внесення до залiзничних проїзних документiв даних про пасажира, що, як заявляють правоохоронцi, знизить активнiсть людей, якi скуповують квитки для подальшого їх продажу за завищеними цiнами, а також пiдвищить рiвень правопорядку на транспортi, оскiльки буде можливiсть вiдслiдковувати зловмисникiв.

Кабінет Міністрів скасував зазначення прізвища пасажира в залізничному квитку, за винятком пільгових і безкоштовних квитків, починаючи з 21 листопада 2007 року.

XS
SM
MD
LG