Доступність посилання

ТОП новини

В авіакатастрофі загинув президент Польщі та усі, хто перебував на борту літака


На борту літака Президента Польщі Леха Качинського, який розбився сьогодні під російським містом Смоленськ, перебувало 88 осіб.

Про це повідомив журналістам у Варшаві прес-секретар Міністерства закордонних справ Польщі Пйотр Пашковський.

Він зазначив, що у списку пасажирів було 89 осіб, із яких одна особа не вилетіла до Росії.

Сьогодні вранці у Смоленській області при заходженні на посадку в умовах сильного туману зазнав катастрофи літак Ту-154 Президента Польщі, на борту якого перебували Президент Польщі Лех Качинський і його дружина.

За даними прокуратури Російської Федерації, на борту літака перебували 132 особи. «10 квітня приблизно о 10 годині 50 хвилин на околиці міста Печорська Смоленської області при заходженні на посадку в умовах сильного туману зазнав катастрофи літак Ту-154 Президента Польщі, на борту якого перебували 132 особи, зокрема Президент Польщі Лех Качинський і його дружина», – сказано в повідомленні слідчого комітету при прокуратурі Росії.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група слідчого управління Слідчого комітету із Смоленської області і Міжрегіонального слідчого управління на транспорті. Розпочато первинні слідчі дії. Відомості про загиблих і постраждалих уточнюються.

Водночас, за даними польського телеканалу TVN24, на борту літака, окрім Президента і його дружини, були голова Національного банку Польщі Славомір Скшипек, заступник міністра закордонних справ Анджей Кремер, керівник Інституту національної пам'яті Януш Куртика і низка інших високих посадовців.
XS
SM
MD
LG