Доступність посилання

ТОП новини

В авіакатастрофі загинув президент Польщі та усі, хто перебував на борту літака


На борту літака президента Польщі Леха Качинського, який розбився в Смоленській області, перебували, за останніми даними, 96 осіб – 88 пасажирів і 8 членів екіпажу. Ніхто з них не вижив. Про це повідомило Міністерство з питань надзвичайних ситуацій Росії. Раніше повідомляли про нібито 132 загиблих, а дещо пізніше про 88.

Сьогодні вранці у Смоленській області при заходженні на посадку в умовах сильного туману зазнав катастрофи літак Ту-154 Президента Польщі, на борту якого перебували Президент Польщі Лех Качинський і його дружина.

За повідомленням польського телеканалу TVN24, на борту літака, окрім Президента і його дружини, були голова Національного банку Польщі Славомір Скшипек, заступник міністра закордонних справ Анджей Кремер, керівник Інституту національної пам'яті Януш Куртика і низка інших високих посадовців.

Президент Польщі Лех Качинський планував прибути до Росії для участі в заходах, присвячених річниці вшанування жертв сталінських репресій у Катині неподалік Смоленська.

Спікер польського Сейму Броніслав Коморовський протягом 14 днів повинен оголосити дату дострокових президентських виборів у зв’язку з загибеллю в авіакатастрофі Леха Качинського.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Коморовський тимчасово призначений виконувачем обов’язків президента. Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск скликає надзвичайне засідання уряду.

Президент України Віктор Янукович висловив співчуття польському народу у зв'язку із загибеллю президента Польщі Леха Качинського, повідомила заступник глави Адміністрації Президента України Ганна Герман.

Російські слідчі розглядають різні версії катастрофи літака президента Польщі

Російські слідчі розглядають різні версії катастрофи літака Президента Польщі в Смоленській області, повідомляє слідчий комітет при Прокуратурі Росії.

«Слідство розглядає різні версії того, що сталося, зокрема несприятливі погодні умови, людський чинник, технічні неполадки та інше», – мовиться в повідомленні.

За фактом катастрофи літака президента Польщі 10 квітня 2010 року на околиці міста Печерська слідчим управлінням Слідчого комітету із Смоленської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.263 Кримінального кодексу Росії (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що спричинило з необережності смерть двох і більше осіб).

На місці авіакатастрофи працює слідчо-оперативна група слідчого управління Слідчого комітету із Смоленської області і Московського міжрегіонального слідчого управління на транспорті. Розпочато перші слідчі дії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG