Доступність посилання

ТОП новини

Упізнання загиблих у катастрофі під Смоленськом займе 2-3 дні – МОЗ


Судово-медичну експертизу тіл загиблих в катастрофі під російським Смоленськом польського урядового літака Ту-154 завершили. Про це повідомила міністр охорони здоров’я і соціального розвитку Росії Тетяна Голикова.

У Москві почалася процедура упізнання тіл. До міста прибули вже понад сто родичів загиблих. За словами Голикової, процедура упізнання загиблих під час катастрофи літака президента Польщі займе два-три дні. «Ми постараємося зробити все можливе, щоб якісно і швидко організувати цю роботу», – сказала міністр.

Центр, де проводиться упізнання, – Бюро судової медичної експертизи Москви. Окрім судово-медичних експертів, до роботи залучені судові експерти-генетики Федерального Центру судово-медичної експертизи.

Жертвами трагедії, що сталася вранці в суботу, стали 96 людей, у тому числі президент Польщі Лех Качинський, його дружина, інші представники польської влади, які прямували до Катині на меморіальні заходи, присвячені 70 річниці розстрілу польських офіцерів військами НКВС.

Вчора російська сторона повідомила, що, за першими даними розшифрування бортових самописців, технічних несправностей на борту літака не було. Розслідування причин катастрофи триває.

У Польщі триває 7-денна жалоба за загиблими. Жалобу також оголосили сьогодні в Україні, Росії, Литві та ще низці країн.

Виконувач обов’язків голови держави, маршалок (спікер) Сейму Польщі Броніслав Коморовський оголосив, що похорон загиблого президента Леха Качинського призначається на суботу.

Жалобна церемонія на державному рівні проходитиме в самому центрі Варшави, на площі Юзефа Пілсудського, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

У вівторок до президентського палацу до домовини з тілом покійного Леха Качинського приходитимуть на останнє прощання мешканці Варшави та усієї Польщі.
XS
SM
MD
LG