Доступність посилання

ТОП новини

Боделан каже, що справу проти нього закрили


Колишній мер Одеси Руслан Боделан заявляє, що Генеральна прокуратура закрила кримінальну справу, порушену проти нього в квітні 2005 року за звинуваченням в зловживанні службовим становищем.

«Генпрокуратура закрила всі справи, саме це й дозволило мені відвідати Одесу», – сказав Боделан. При цьому, за словами екс-мера, залишатися в Одесі він не має наміру, оскільки треба повертатися в Санкт-Петербурга, де «залишилося багато незавершених справ і проектів, пов’язаних, зокрема, з реконструкцією Санкт-Петербурзького порту».

Також Боделан не зміг відповісти на запитання, коли він зможе знову приїхати до Одеси і чи має намір він взяти участь у наступних виборах мера, оскільки це може викликати «становище жахливого протистояння, яке спостерігалося в місті під час попередніх виборів».

Навесні 2005 року прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем стосовно екс-мера Одеси. 5 травня 2005 року Боделана оголосили у розшук. Відразу після цього він емігрував у Росію, де, прийнявши російське громадянство, став заступником начальника Санкт-Петербурзького морського торгового порту.

9 квітня колишній мер прилетів в Одесу рейсом з Москви.
XS
SM
MD
LG