Доступність посилання

ТОП новини

Міліція: напад на коломийського редактора – не хуліганство


Розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом заподіяння тілесних ушкоджень головному редактору газети «Коломийський вісник» Василеві Дем’яніву, перебуває на особистому контролі керівника прикарпатської міліції. Про це заявив керівник управління МВС в області, генерал-майор міліції Василь Варцаба.

За його словами, після отримання висновків лікарів про характер і ступінь тілесних ушкоджень потерпілого злочинні дії зловмисників перекваліфіковані з хуліганства на такі, що передбачені частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України – умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб.

На даний час відпрацьовуються дві версії вчинення злочину, в тому числі й пов’язана з журналістською діяльністю редактора газети.

А от версія, що злочин був скоєний із хуліганських чи корисливих мотивів, не підтвердилася, кажуть правоохоронці.

Для розкриття нападу на Василя Дем’яніва, наголосив Василь Варцаба, створили слідчо-оперативну групу з найбільш кваліфікованих працівників карного розшуку і слідчого управління обласного апарату, яка працює безпосередньо в Коломиї.

Невідомі напали на журналіста 23 березня ввечері, коли він повертався додому з роботи. Дем’яніва шпиталізували в тяжкому стані з черепно-мозковою травмою і переламаною ногою.
XS
SM
MD
LG