Доступність посилання

ТОП новини

Парламенту пропонують заборонити звужувати сферу застосування української


Депутат Верховної Ради від фракції НУНС, лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко пропонує парламенту заборонити звуження сфери застосування української мови в країні. Як повідомляє прес-служба громадського руху «За Україну!», відповідний законопроект Кириленко зареєстрував у Верховній Раді 13 квітня.

Необхідність ухвалення цього законопроекту полягає в тому, що держава, органи влади й посадові особи не лише не здійснюють необхідних дій для виконання конституційної норми щодо забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови, але й нерідко звужують сферу її застосування, йдеться в повідомленні з посиланням на пояснювальну записку до цього документа.

Зокрема, законопроект пропонує заборонити ухвалення органами влади, посадовими й службовими особами, органами місцевого самоврядування рішень, спрямованих на звуження сфери застосування української мови або на обмеження права її вільного використання.

Крім того, документ пропонує заборонити підприємствам, установам й організаціям накладати будь-які обмеження на застосування української мови своїми працівниками, а також обмежувати надання інформації й послуг українською мовою.
XS
SM
MD
LG