Доступність посилання

ТОП новини

Пiдняття води в Днiпрi до максимального рiвня очiкується на вихiдних – МНС


Найближчими вихiдними, 17-18 квiтня, Мiнiстерство з питань надзвичайних ситуацiй України очiкує пiдняття до максимального рiвня води в рiчцi Днiпро.

«Максимальний рiвень води на рiчцi Прип’ять ми вже зафiксували, i очiкуємо пiдняття рiвня води на Днiпрi 17-18 квiтня максимум до 94-94,5 метрiв за Балтiйською шкалою. Це означає, що ми впритул наблизимося до критичної позначки», – повiдомив глава МНС Нестор Шуфрич.

Мiнiстр пояснив, що критичної позначкою для Києва та Київської областi є пiдняття води до рiвня 95,5-96 метрiв за Балтiйською шкалою. У такому разi можуть бути пiдтопленi район Гiдропарку, Лiвобережна частина Києва, дачнi дiлянки на Осокорках, а також села Вишеньки та Гнiдин.

За словами Шуфрича, щосекунди в цей час проходитиме до 5 тисяч кубометрівводи, що вдвічі більше, ніж було під час повеней минулого та позаминулого років.

Міністр повiдомив, що для регулювання рiвня води до необхiдної позначки в 94 метри за Балтiйською шкалою в МНС мають намiр вжити всiх необхiдних заходiв, щоб заповнити резервнi обсяги Київського водосховища, i «на 1 метр знизити рiвень води, не допустивши його до позначки 95-96».

Шуфрич також поiнформував, що на протипаводковi заходи МНС планує витратити 125 мільйонів гривень. Як пояснив мiнiстр, 95 мільйонів видiлив ще уряд Юлiї Тимошенко, i 30 – новий уряд.
XS
SM
MD
LG