Доступність посилання

ТОП новини

Працівники приладобудівного заводу Харкова вимагають виплати зарплат


Співробітникам заводу імені Шевченка в Харкові заборгували гроші за п’ять місяців – зарплату люди не отримують із листопада 2009-го, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Сьогодні працівники підприємства вкотре вийшли на акцію протесту під стіни облдержадміністрації. Керівник управління промисловості Юрій Гуренко пообіцяв пікетникам знайти спосіб вивести завод зі скрути.

Раніше директор заводу імені Шевченка Віктор Гущін повідомив, що загальний борг підприємства за кредитами перед співробітниками та державними фондами складає 60 мільйонів гривень.

Заборгованість, за його словами, виникла як внаслідок фінансової кризи, так і через відмову «Укртелекому» закуповувати у підприємства телекомунікаційне обладнання для сільських телефонних станцій на суму 42 мільйони гривень.

У листопаді 2009 року на заводі, за рішенням суду, почалася процедура санації, план якої передбачає досягнення «точки беззбитковості» лише у четвертому кварталі 2010-го.

За цей час підприємство планує виготовити продукції на 55 мільйонів гривень.

Також, за словами Віктора Гущина, Міністерство промислової політики обіцяє виділити заводові 30 мільйонів гривень зі стабілізаційного фонду.

Завод імені Шевченка виготовляє обладнання для електростанцій, залізниці, світлофори, засоби зв’язку.
XS
SM
MD
LG