Доступність посилання

ТОП новини

Рада не ухвалила рішення про звільнення членів Нацради з телерадіомовлення


Верховна Рада України не змогла ухвалити жодного рішення у питанні звільнення чотирьох членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Зокрема, передбачалося, що сьогодні парламент має звільнити чотирьох членів Нацради – Тетяну Лебедєву, Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка та Віктора Понеділка у зв’язку з закінченням терміну їхніх повноважень.

Водночас проти розгляду цього питання сьогодні виступили члени фракції комуністів, пояснивши це тим, що це питання не стоїть в порядку денному. Член комітету з питань свободи слова Олена Бондаренко заявила, що це питання стояло в порядку денному на тиждень, однак, дивним чином зникло.

За її словами, на сьогодні Нацрада фактично не працює, і якби сьогодні були звільнені чотири її члени, то вже з моменту публікації цього рішення в газеті «Голос України» був би оголошений конкурс на заміщення цих вакантних посад.

Бондаренко зауважила, що протягом 21 дня кожна фракція та громадські організації могли б запропонувати свої кандидатури і рейтинговим голосуванням Верховна Рада обрала б чотирьох нових членів Нацради.

Через незгоду фракції КПУ на голосування було винесено питання про перенесення розгляду цього питання на п’ятницю, 16 квітня. Цю пропозицію підтримали лише 204 народні депутати з 420, зареєстрованих у сесійній залі.

Після цього на голосування поставили перший проект постанови про звільнення члена Нацради Плаксюка, обраного парламентом головою Держкомтелерадіо, однак цю пропозицію підтримали тільки 52 народні депутати з 405 зареєстрованих у сесійній залі.

Після такого голосування заступник голови парламент Микола Томенко, який головував на засіданні, зауважив, що не ставитиме інші три проекти постанов і запропонував фракціям провести додаткові консультації.
XS
SM
MD
LG