Доступність посилання

ТОП новини

Уряди України й Росії схвалили домовленостi щодо ціни на газ


Уряди Росії та України схвалили домовленостi, досягнутi мiж «Газпромом» i його українськими партнерами, iз взаємодiї в газовiй сферi, зокрема щодо цiнових параметрів. Про це російським інформагентствам повідомили у прес-службі російського уряду, інформує «Інтерфакс».

За повідомленням, «узгодженi рiшення заснованi на пропозицiях, зроблених Росiї Президентом України Вiктором Януковичем». Досягнутi домовленостi щодо цiни мають бути оформленi вiдповiдною постановою уряду.

«Голова уряду Володимир Путiн дав вказiвку пiдготувати проект постанови вже найближчим часом», – повiдомив представник прес-служби.

Переговори між російською та українською сторонами з питання співпраці в газовій сфері відбувалися в п’ятницю.

Зі свого боку, «Газпром» повідомив, що в його центральному офісі в Москві відбулася робоча зустріч голови правління російського холдингу Олексія Міллера і міністра палива та енергетики України Юрія Бойка.

«Сторони обговорили актуальні питання, пов’язані з виконанням довгострокових контрактів на постачання російського газу й транзит газу територією України», – повідомила прес-служба «Газпрому».

Президент Янукович на початку квітня доручив прем’єрові Миколі Азарову разом із керівниками ПЕК підготувати пропозиції для Росії з приводу зниження ціни на газ для країни.

Україна в першому кварталі 2010 року платила за російський газ 305 доларів за тисячу кубометрів, із другого кварталу ціна має зрости до 320-330 доларів. Україна вважає ціну несправедливою й пропонує Росії її переглянути.
XS
SM
MD
LG