Доступність посилання

ТОП новини

Сирія, Ліван та Ірак підтримали розвиток ядерної програми Ірану


На міжнародній конференції з використання ядерної енергії, що проходить в Тегерані, міністр закордонних справ Іраку Хошіяр Зебарі, зокрема, сказав, що Багдад відкидає будь-які нападки на іранську ядерну програму і підтримує право Ірану на розвиток мирної ядерної енергетики.

Голова МЗС Лівану Алі аль-Шамі, у свою чергу, зазначив, що якщо когось і треба позбавити ядерного арсеналу, так це Ізраїль.

Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад, виступаючи на тегеранській конференції заявив про необхідність створення міжнародної незалежної експертної групи, яка планувала б ядерне роззброєння, спостерігала за його ходом і забезпечувала режим нерозповсюдження ядерної зброї.

Напередодні Іран заявив, що в конференції з ядерного роззброєння, яка відбувається в Тегерані 17-18 квітня, візьмуть участь міністри закордонних справ 15 держав. Речник іранського Міністерства закордонних справ, який оголосив про це, конкретних країн не назвав.

Конференція в Тегерані відбувається за кілька днів після ядерного саміту, який за участі близько 50 голів держав пройшов у Вашингтоні. Іран, який США звинувачують у таємній розробці ядерної зброї, не брав участі у вашингтонському саміті.
XS
SM
MD
LG