Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті визначено переможців конкурсу туристичних проектів


Бойківський хутір, етнічний музей, нові туристичні маршрути і притулки, не надто знані до цього часу, – такі проекти громадських організацій будуть підтримані владою.

Названо п’ять проектів-переможців обласного конкурсу з розвитку туризму, який вдруге проводить головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації.

Це, зокрема, створення мережі туристичних маршрутів в гірському масиві Горгани. Регіональна фундація «Карпатські стежки» прознакує 150 км дванадцяти пішохідних маршрутів, облаштує місця відпочинку, перевидасть карту Горган.

В Долинському районі буде створено історико-культурний комплекс – бойківський хутір «Дзвінка». Це проект Асоціації інвестиційного бізнесу «Золоте кільце Прикарпаття».

Еколого-туристичний маршрут «Гутівське кільце» виконуватиме Асоціація туристів-краєзнавців «Переходи» з селища Богородчани. Популяризуватимуть туристичні шляхи та притулки по гірських хребтах Пасічний, Верхня та Дальня Заплата, г. Середня Ігровецького хребта.

В цьому ж районі буде облаштований пішохідний маршрут на полонину Малиновище, де знаходилися військові бази та вишкільний табір УПА. Такий проект запропонувало обласне історико-просвітницьке товариство «Меморіал» ім. Василя Стуса.

А в Рогатині буде створено туристично-інформаційний центр задля промоції туристичного потенціалу Опільського краю та підготовки спеціалістів-екскурсоводів.

На всі ці проекти буде виділено з обласного бюджету 100 тисяч гривень. От тільки фінансування можливе лише після затвердження бюджету та виділення коштів на Програму розвитку туризму в області на 2009-2010 роки.
XS
SM
MD
LG