Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові беруть участь у навчаннях Сил реагування НАТО


Сьогодні, 19 квітня, у Німеччині, на військових полігонах Бундесверу «Берґен» та «Мюнстер» розпочалася активна фаза міжнародного сертифікаційного навчання Сил реагування НАТО «Голден Маск – 2010».

У цьому навчанні беруть участь 30 військовослужбовців зі складу взводу радіаційного, хімічного і біологічного захисту та відділення дозиметричного й хімічного контролю 144-го окремого батальйону РХБ захисту 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, повідомили в Міністерстві оборони.

Головна мета участі українського підрозділу в навчанні «полягає у проведенні злагодження та сертифікації до можливої участі у складі багатонаціонального батальйону РХБ захисту 15-ї ротації Сил реагування НАТО».

Активна фаза міжнародного сертифікаційного навчання Сил реагування НАТО «Голден Маск – 2010» триватиме до 22 квітня.

По її завершенні, 23 квітня, відбудеться підбиття підсумків навчання, після якого підрозділ РХБ захисту ЗС Україну вирушить маршем з Німеччини через Польщу в Україну, повідомляє Міноборони.

Сили реагування НАТО – це підрозділи швидкого реагування країн-членів Альянсу, здатні в короткий термін відреагувати на кризові ситуації.
XS
SM
MD
LG