Доступність посилання

ТОП новини

Уряд затвердив бюджетну декларацію на 2011 рік


Граничний дефіцит державного бюджету України в 20011 році має бути обмежений 4,5% валового внутрішнього продукту, а частка перерозподілу ВВП через бюджет не повинна перевищувати 30,5%.

Таку декларацію цілей і завдань бюджету на 2011 рік (Бюджетну декларацію) затвердив Кабінет Міністрів своєю постановою від 19 квітня, оприлюдненою у вівторок.

Згідно з документом, розмір державного боргу має залишатися на економічно безпечному рівні до 40% ВВП, а обсяг наданих урядом гарантій для реалізації інвестиційних та інноваційних проектів не має перевищувати 3% ВВП.

Крім того, заплановано встановити питому вагу витрат на розвиток і надання кредитів орієнтовно на рівні 13-14% усього обсягу видатків та надання кредитів держбюджету.

Передбачається також активізувати роботу із залучення інвесторів в дорожнє будівництво, житлово-комунальне господарство, розвідку та видобуток корисних копалин на умовах державно-приватного партнерства, зокрема і з використанням механізмів концесій та угод про розподіл продукції.

Бюджетна декларація також передбачає виконання податкової реформи шляхом ухвалення Податкового кодексу до ухвалення держбюджету-2011, зниження дефіциту Пенсійного фонду шляхом скорочення пільг зі сплати страхових внесків.

Уряд поки що не подав на розгляд парламенту проект державного бюджету на 2010 рік, пояснюючи це неузгодженістю ціни на газ.
XS
SM
MD
LG