Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: МВС має поновити моніторинг дотримання прав людини


Президент Віктор Янукович розкритикував ліквідацію управління при Міністерстві внутрішніх справ, яке відстежувало ситуацію щодо прав людини.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він сказав ну зустрічі з міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим. Президент наголосив на необхідності відновлення такого моніторингу.

За повідомленням, виконуючи вказівки Президента про дотримання прав людини, голова МВС ввів до складу колегії міністерства правозахисника Едуарда Багірова, який очолить громадську раду при МВС із захисту прав людини.

Такі ж ради, за інформацією прес-служби, будуть створені в усіх областях України і будуть мати широкі функції моніторингу прав людини.

Також прес-служба повідомляє, що найближчим часом Президент України має намір зустрітися з правозахисниками і обговорити питання дотримання прав людини.

Минулого місяця Українська Гельсінська спілка з прав людини, яка об’єднує 23 правозахисні організації, закликала керівництво МВС не ліквідувати Управління моніторингу прав людини в діяльності органів внутрішніх справ.

XS
SM
MD
LG