Доступність посилання

ТОП новини

Світ побачив перший український роман на тему екологічного саботажу


У Дніпропетровську, в музеї «Літературне Придніпров`я», сьогодні відбулася презентація першого в Україні роману на тему екологічного саботажу «Зелений сполох».

Автор книги – молодий дніпропетровець Олексій Бурковський – написав свій твір про молодь і передусім для молоді.

За його словами, екологічний саботаж, або «екотаж» – це екологічний спротив людей, небайдужих до долі природи, які у намаганнях відстояти довкілля вдаються до радикальних дій, пошкоджують обладнання, псують техніку, об’єкти нерухомості тощо. Це явище наразі набуває поширення на Заході і отримує певний розвиток в Україні, зокрема, у Дніпропетровську. «Все це робиться для того, аби зробити екологічно шкідливі речі економічно невигідними», – зазначає автор.

З одного боку, екологічний саботаж – злочин, з іншого, за певних обставин, – єдиний дієвий засіб зупинити антиекологічні дії підприємств чи людей. У книзі письменник намагається осмислити нове суперечливе суспільне явище, дати йому свою оцінку.

Сам Олексій Бурковський називає свій «Зелений сполох» путівником для тих, хто прагне змінювати світ на краще. А втім, наголошує: книга далека від заклику до екологічної агресії, це швидше – роман-попередження.

Книга вийшла у світ наразі невеликим накладом. Якщо цікавість до екороману буде значною, письменник обіцяє зробити додрук.
XS
SM
MD
LG