Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі призначили дострокові президентські вибори


Дострокові президентські вибори в Польщі відбудуться 20 червня. Таке рішення ухвалив у середу виконувач обов’язків президента Броніслав Коморовський.

Найбільше шансів стати наступним президентом має сам виконувач обов’язків глави держави, спікер Сейму від партії «Громадянська платформа» Броніслав Коморовський.

За даними останніх опитувань, за нього готові голосувати близько половини поляків.

Досі невідомо, хто буде кандидатом від двох найбільших опозиційних партій – консервативної «Право і справедливість» і лівих.

Вважають, що «Право і справедливість» виставить на виборах брата-близнюка загиблого президента Леха Качинського – Ярослава, який міг би стати найсерйознішим суперником Коморовського, однак за нього поки що готова голосувати лише чверть поляків.

У свою чергу, ліві заявляють, що назвуть свого кандидата лише після того, як поховають усіх їхніх колег, що загинули в катастрофі президентського літака ТУ-154.

Головною проблемою і кандидата лівих, й інших, менш впливових претендентів на президентське крісло, буде, однак, збір за короткий час ста тисяч підписів виборців, необхідних за законом для затвердження кандидата в президенти.
XS
SM
MD
LG