Доступність посилання

ТОП новини

Наступною поступкою Кремлю може стане атомна енергетика... А коли вже нічого буде віддавати, заговорять про Крим (огляд преси)


Київ – Віктор Янукович буде й надалі здавати Росії стратегічно важливі об’єкти і галузі української економіки, стверджує дописувач «Газети по-українськи». Наступною поступкою Кремлю може стане атомна енергетика. І хоча зараз вона не підлягає приватизації, хто може заборонити нинішній владі вчинити це? Потім Росії відійде вітчизняне авіабудування, газотранспортна система і загалом уся енергетика. А коли вже нічого буде віддавати, заговорять про Крим, прогнозує видання. І навіть наступному президентові, який стоятиме на проукраїнських позиціях, повернути ці галузі назад буде вкрай складно.

Безпрецедентна угода з президентом РФ Д.Медведєвим стала для В.Януковича точкою неповернення, стверджує газета «Вечірні вісті». Видання пише, «що передача Криму під вотчину Чорноморського флоту РФ зробила українського гаранта національним зрадником».

Експерт газети «Голос України» стверджує, що «двома розчерками пера Президенти України та Російської Федерації здійснили велику російську мрію: чобіт їхнього солдата, чи точніше – черевик моряка по-хазяйськи омиватиметься в хвилях кримського Чорномор’я, наче у водах Москви-ріки: всерйоз і надовго. Навряд чи сумнівні економічні вигоди компенсують Києву збитки, завдані політичною присутністю чужої держави на нашій території принаймні до 2042 року», зазначає експерт.

Верхоглядство української влади – як минулої, так і нинішньої – безмежне, переконує газета «День». Замість того, щоб використовувати сприятливу зовнішню кон’юнктуру на газовому ринку й домогтися від Росії набагато більших поступок, на які вона змушена була б піти, діяли примітивно, в обстановці штучно створеного цейтноту. Самі собі створили труднощі, а тепер рапортують про їхнє подолання. При цьому не замислюючись про найближче майбутнє, коли ці проблеми зростуть багатократно, а вирішувати їх буде набагато складніше. В першу чергу – в Криму. Нинішній договір, як порівнює видання, немов цілюща волога для дещо зів’ялої останнім часом квітки місцевого сепаратизму. Заголовок статті «Тріумф маргінального мислення» .

Події у судовій системі, пов’язані з тотальним приходом Партії регіонів у владу, викликають дедалі сильніші хвилювання у команди Верховного суду України Василя Онопенка. Там навіть почали говорити про необхідність створення вищого органу суддівського самоуправління – З’їзду суддів. Але навіть ініціатори цієї ідею сумніваються у ефективності введення в гру свого останнього козиря. Про це інформують «Економічєскіє ізвєстія» у статті «Судді не можуть зупинити експансію регіоналів».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG