Доступність посилання

ТОП новини

Львівські депутати вимагають імпічменту Януковича


Депутати Львівської обласної та міської рад ухвалили звернення до Верховної Ради з вимогою не допустити ратифікації «харківських угод» та ініціювати усунення Віктора Януковича з посади Президента. Відповідні звернення депутати ухвалили сьогодні на своїх позачергових сесіях.

Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, депутати наголошують на тому, що укладення угоди між Україною та Росією від 21 квітня є «прямим порушенням Конституції» і закликають народних депутатів України в будь-який спосіб не допустити її ратифікації, «бо йдеться не про чиїсь вигоди, йдеться про те – бути чи не бути Україні».

Аналогічний заклик до парламенту міститься й у зверненні Львівської обласної ради, мовиться на її сайті. На переконання обласних депутатів, Янукович, підписавши угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Криму, «зрадив інтереси нашої держави, грубо порушивши статтю 17 Конституції України, в якій чітко сказано: на території України забороняється створення і функціонування будь-яких озброєних формувань, не передбачених законом, на території України не допускається розміщення іноземних військових баз».

Такий крок Президента, заявляють у Львівській облраді, свідчить про те, що нова влада позбавляє Україну незалежності, суверенності та самостійності і «стає на службу влади Кремля».

«Звертаємося до Конституційного Суду України, Генеральної прокуратури України, Верховної Ради України з вимогою ініціювати усунення Януковича з посади Президента України в порядку імпічменту за вчинення державної зради у відповідності зі статтею 111 Конституції України», – наголошується у зверненні Львівської облради.

21 квітня у Харкові президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали угоду щодо продовження перебування Чорноморського флоту на території України до 2042 року. В обмін на цю угоду Україна отримала зниження ціни на російський газ на 30%, але не більш ніж на 100 доларів за тисячу кубометрів, і тільки на термін до 2020 року.
XS
SM
MD
LG