Доступність посилання

ТОП новини

Тігіпко критикує спосіб продовження терміну російського флоту в Україні


Віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко скритикував Президента Віктора Януковича за спосіб укладення угоди про продовжене перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року.

Перебуваючи в п’ятницю в Вашингтоні для участі в засіданнях Міжнародного валютного фонду і Світового банку, Тігіпко заявив в інтерв’ю агентству «Асошієйтед прес», що Янукович мав би виявити більше відкритості про переговори щодо цієї угоди.

Процедура обговорення угоди й її укладення за зачиненими дверима – «не те, чого хоче український народ», сказав віце-прем’єр-міністр.

Водночас Тігіпко назвав останні угоди з Росією «добрими з економічного погляду», бо, на його думку, Україна отримає значні скидки з ціни російського газу в обмін на продовжене перебування Чорноморського флоту Росії на території України, що допоможе полегшити економічні труднощі держави.

Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали 21 квітня в Харкові угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року. В обмін на цю угоду Україна отримала зниження ціни на російський газ на 30%, але не більш ніж на 100 доларів за тисячу кубометрів, і тільки на термін до 2020 року.

Опозиція назвала цю угоду зрадою національних інтересів.
XS
SM
MD
LG