Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали забарикадували сесійну залу парламенту – опозиція


Народні депутати з фракції Партії регіонів заблокували сесійну залу Верховної Ради і не пускають до неї представників опозиції, заявили журналістам у суботу депутати від опозиційних фракцій БЮТ і НУНС.

Депутат Андрій Шкіль із Блоку Юлії Тимошенко сказав, що коли парламентарі спробували зайти до зали, то всі двері виявилися зачинені. При цьому, додав депутат Ярослав Кендзьор із Блоку «Наша Україна – Народна самооборона», крізь шпарину всередині зали було видно принаймні двох депутатів із Партії регіонів.

Вони не виключили, що сесійна зала буде забарикадована аж до 27 квітня.

Блок Юлії Тимошенко домагався провести в суботу позачергове засідання Верховної Ради, на якому засудити угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України. Але Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив у п’ятницю, що лише вдень отримав підписи депутатів під вимогою провести засідання, тому встигнути організувати його на суботу неможливо.

Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали 21 квітня в Харкові угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року. В обмін на цю угоду Україна отримала зниження ціни на російський газ на 30%, але не більш ніж на 100 доларів за тисячу кубометрів, і тільки на термін до 2020 року.

Тоді ж керівники двох держав домовилися влаштувати синхронну ратифікацію угоди в парламентах своїх країн уже в вівторок, 27 квітня.

Опозиція назвала цю угоду зрадою національних інтересів.
XS
SM
MD
LG