Доступність посилання

ТОП новини

Революційна гвардія Ірану хвалиться своїми нафтовими вміннями


Корпус охоронців Ісламської революції, відомий також як «Революційна гвардія», заявив, що має достатній досвід видобування нафти, щоб замінити західні компанії, які відходять із Ірану.

Як заявив голова політбюро Корпусу бригадний генерал Ядолла Джавані, фахівці Корпусу здатні самі взятися за великі нафтовидобувні проекти й замінити такі компанії, як «Тотал» і «Шелл».

Корпус, чи Армія, охоронців Ісламської революції, відома за кордоном також як «Революційна гвардія», є в Ірані елітним збройним формуванням, що є підпорою владного ісламського режиму й за своїми здатностями становить по суті паралельні збройні сили, а також має в своєму складі підприємницькі структури.

Головна інженерно-будівельна організація Корпусу, Будівельний центр «Хатам оль-Анбія», змагається за енергетичні проекти в той час, як західні багатонаціональні компанії опиняються під тиском урядів західних країн із вимогою скоротити їхню діяльність в Ірані посеред зусиль запровадити проти Тегерана нові санкції через його ядерну програму.

Ці підприємницькі структури Корпусу охоронців самі є об’єктом санкцій із боку Сполучених Штатів Америки, які вважають, що зароблені цими структурами кошти йдуть на нелегальну з погляду США діяльність, як-то створення й поширення зброї масового знищення і засобів її доставки.

Слова «Хатам оль-Анбія» з назви її будівельного центру походять із арабського Корану, де вживаються для характеристики пророка Магомета («печатка пророків» на знак того, що Магомет є останнім серед пророків Аллаха, який «запечатує» собою їхній ряд).
XS
SM
MD
LG