Доступність посилання

ТОП новини

Путiн: ситуацiя в Українi не дозволяє зволiкати з енергетичними проектами


Росiя не зволiкатиме з реалiзацiєю великих iнфраструктурних проектiв у галузi енергетики, зокрема й у зв’язку з ситуацiєю в Українi, заявив російський прем’єр Володимир Путiн пiсля церемонiї пiдписання документiв зi своїм iталiйським колегою Сiльвiо Берлусконi.

«Ми пiдписали договори з Україною i гарантували на 10 рокiв постачання вуглеводнiв через територiю цiєї країни», – заявив Путін.

За його словами, було збережено не лише контракт на постачання сировини для українських споживачiв, а й, «що найголовнiше для європейцiв, ми зберегли транзитний контракт на найближче десятирiччя про постачання сировини до Європи через територiю України».

«Але ви самi бачите, що вiдбувається в Українi у зв’язку з цим: триває внутрiшньополiтична метушня навколо цих домовленостей, деякi представники опозицiї вже заявили, що якщо вони прийдуть до влади, то зруйнують цi домовленостi, тому зволiкати з великими iнфраструктурними проектами, що пiдвищують енергобезпеку в Європi, не варто», – наголосив Путiн.

Сьогодні ж увечері російський прем’єр має прибути з візитом до України. У Києві він планує зустрітися зі своїм колегою Миколою Азаровим та з Президентом Віктором Януковичем.
XS
SM
MD
LG