Доступність посилання

ТОП новини

Біля Верховної Ради відбуваються мітинги на підтримку опозиції та влади


На вулиці Грушевського та вулицях, що прилягають до будівлі парламенту, зібралися кілька тисяч представники БЮТ, «Нашої України» та інших опозиційних сил. Вони скандують: «Путін – геть!», «Ганьба запроданцям!».

Біля огорожі навколо Верховної Ради, де встановлено намети Партії регіонів, перебувають близько двох тисяч прихильників цієї політичної сили. Навколо будівлі Верховної Ради вони розвісили гасла: «Рада! Підтримай дії Президента!», «Ми за дружні стосунки з сусідами», «Ефективна влада – стабільні тарифи».

Територію, де проходять мітинги, охороняють представники спецпідрозділу «Беркут» та Внутрішніх військ МВС. У Маріїнському парку знаходяться декілька автобусів МВС.

Сьогодні Верховна Рада України і Державна дума Росії планують одночасно ратифікувати угоду про продовження перебування російського Чорноморського флоту на українській військовій базі в Севастополі до 2042 року.

21 квітня президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв домовилися про продовження терміну оренди на 25 років в обмін на 30-відсоткову знижку в ціні російського газу для України протягом десяти років.

Опозиція називає цю угоду зрадою національних інтересів і докладає зусиль, щоб не допустити ратифікації договору.

Очікується, що до Верховної Ради прибуде колишній Президент України Віктор Ющенко.
XS
SM
MD
LG