Доступність посилання

ТОП новини

Уряди України й Росії знову говоритимуть про співпрацю


У рамках засiдання українсько-росiйської мiжурядової комiсiї уряди України і Росії обговорять можливостi спiвпрацi в ядернiй галузi, модернiзацiї автомагiстралей та швидкiсних автострад, у суднобудуваннi, авiабудуваннi, спiвпрацi у сферi високих технологій. Про це повiдомив прем’єр-мiнiстр України Микола Азаров.

Вiдкриваючи засiдання уряду в середу, вiн доручив профiльним мiнiстерствам i вiдомствам «обробити та представити на засiданнi мiжурядової комiсiї обґрунтовану та солiдну позицiю української сторони» щодо спiвпрацi у сферi атомної енергетики.

При цьому вiн додав, що у вiвторок пiд час телефонної розмови прем’єр Росiї Володимир Путiн «висловив готовнiсть йти ще далi: iнвестувати в українську економiку».

За словами Азарова, йдеться, зокрема, про модернiзацiю старих i створення нових автомагiстралей i швидкiсних автострад: Москва-Харкiв-Сiмферополь, Москва-Київ, транскордонної магiстралi Крим-Кубань iз будiвництвом мосту. «Також ми розглянемо питання про кооперацiю в суднобудуваннi, розмiщення росiйських замовлень на українських судоремонтних i суднобудiвельних заводах», – додав вiн.

Азаров також зауважив, що для України дуже важлива виробничо-маркетингова кооперацiя зi спiльного виробництва та реалiзацiї на ринках третiх країн лiтакiв «Ан».

Українсько-російський міжурядовий комітет з економічної співпраці проведе засідання в Москві 30 квітня.
XS
SM
MD
LG