Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація Президента запросила на чай керівників закордонних ЗМІ


В Адміністрації Президента відбулася зустріч представників закордонних засобів масової інформації, зокрема й Радіо Свобода, з головою Адміністрації Сергієм Льовочкіним та його заступниками – Ганною Герман та Андрієм Гончаруком.

Як повідомив Сергій Льовочкін, планується, що такі зустрічі зі ЗМІ будуть регулярними. Їхня необхідність викликана тим, що «хоч президент робить хорошу політику, але він її робить надто швидко і багато речей треба пояснювати, а це потребує діалогу. Адже навіть не всі депутати все розуміють. Ми бачимо, що є розрив інформаційного ланцюжка і тому ми подумали, що найпродуктивнішим способом діалогу будуть зустрічі у такому форматі».

Ганна Герман зауважила, що у таких зустрічах, можливо, братиме участь і сам Віктор Янукович.

Сергій Льовочкін розповів про структурні зміни у роботі нової Адміністрації Президента. Одним із кроків було зменшення витрат та скорочення штату – з 690 до 524 співробітників.

Створено нові управління. Генадій Васильєв очолить боротьбу з корупцією та куруватиме військовий блок питань. Судовою реформою опікуватиметься Олена Лукаш. Зовнішні відносини та дипломатію підтримуватиме Андрій Гончарук. Ганна Герман очолює комунікаційний блок та виконуватиме функції Секретаря Гуманітарної ради.

За словами Сергія Льовочікіна, змінилася й якість роботи Адміністрації. Структурі довірили формулювання стратегічних приорітетів та функціональне забезпечення роботи Президента. Система працює «швидко, щоб кожне завдання Президента виконувалося по вертикалі влади у найкоротший час».

Як наголосила Ганна Герман, всередині Адміністрації «панує демократична атмосфера обміну думок».

Сергій Льовочкін повідомив, що наразі аналізуються усі Укази Віктора Ющенка, починаючи з жовтня минулого року, з метою виявлення таких, що ухвалювалися у рамках електоральної логіки. Укази, які на думку експертів нової влади не відповідають законам України, будуть скасовані.

Реорганізація чекає на Державне управління справами. Цю структуру позбавлять від «зайвої господарської діяльності». Також зміни заторкнуть Раду з національної безпеки та оборони.

Керівники закордонних ЗМІ ставили запитання щодо «харківських угод», міжнародної політики, економічних реформ та спільного відзначення 65-ої річниці закінчення ІІ світової війни.
XS
SM
MD
LG