Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Польщі не розкрив даних про катастрофу літака Качинського


Прем’єр Польщі Дональд Туск провів першу після катастрофи президентського літака Ту-154 під Смоленськом 10 квітня прес-конференцію. Він, однак, не розкрив навіть попередніх результатів слідства.

За словами Туска, він не знає змісту записів так званих «чорних ящиків» президентського літака. Єдине, про що йому відомо, це те, що в цих записах немає нічого сенсаційного.

Найімовірніше, за словами прем’єра, причиною катастрофи не була відмова техніки чи вибух на борту. Втім, сказав прем’єр, все це ще потребує додаткової перевірки. Остаточні висновки ще попереду, сказав голова польського уряду.

Туск повідомив, що міністр внутрішніх справ Єжи Міллер тепер керуватиме польською комісією, що вивчає причини катастрофи президентського літака.

Дональд Туск також заявив, що Польща має повний доступ до інформації, якою володіє російська комісія, що розслідує обставини падіння польського літака.

Польський президентський літак Ту-154 зазнав катастрофи під Смоленськом вранці 10 квітня. На борту літака був президент Польщі Лех Качинський. Глава держави разом із офіціальною делегацією летів до Катині для участі в меморіальних заходах. На борту перебувало 96 осіб: 88 пасажирів і 8 членів екіпажу. Не вижив ніхто.
XS
SM
MD
LG