Доступність посилання

ТОП новини

Форум дитячої книжки у Львові заохочуватиме читати


Фото з минулорічного дитячого книжкового форуму у Львові
Фото з минулорічного дитячого книжкового форуму у Львові

Львів – Сьогодні у Львові розпочинається «Форум видавців – дітям». Три дні поспіль дітлахи зможуть побувати на найбільшому дитячому книжковому ярмарку, взяти участь у численних конкурсах, поспілкуватися з українськими музикантами, спортсменами, побувати на майстер-класах.

«Читати – це класно» – таким є гасло цьогорічного дитячого свята книжки у Львові. Його організатори, громадська організація «Форум видавців», четвертий рік поспіль закликає дітей читати. А щоб заохотити дітлахів до книжки, заплановані майже 240 різноманітних заходів.

Окрім великого книжкового ярмарку, на якому 40 видавництв представлять дитячі книжки, відбуватимуться численні конкурси читання, малюнку, виставки, визначатимуть переможців конкурсів, а ще відомі українці читатимуть діткам улюблені фрагменти книжок, щоб і в такий спосіб популяризувати читання.

На перемогу за звання «Найкращий читач України» претендують понад 150 тисяч українських школярів.

Діти зможуть узяти участь у безкоштовних майстер-класах моментальних імпровізацій аквареллю, які проведе литовська художниця Сіґуте Ах.

Читають батьки – читають і їхні діти

А ще у рамках Форуму відбудеться виставка малюнків конкурсу «Я люблю читати!» і фотовиставка «Моя читаюча родина». Адже ініціатори форуму переконані: якщо читають батьки, читає і дитина.

Зрештою, про це розповіли й самі львівські школярі:

«Я обожнюю читати. Маю багато книг».
«Мої батьки читають і мають велику колекцію книжок».
«Я люблю читати щось добре, веселе».
«Книги дорогі, але не можна економити на літературі, бо треба розумово рости, розвиватись».

Уперше проблеми дитячого читання обговорять фахівці з Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Болгарії, Росії, України, Німеччини на Міжнародній науково-практичній конференції. Зокрема, мова йтиме про дитячі бібліотеки, популяризацію дитячих видань, авторів. Адже сьогодні діти ховаються від самотності і браку спілкування в онлайн-іграх.

Щороку дитячий книжковий форум відвідують понад 35 тисяч дітлахів. Однак фінансові негаразди в державі стали вислідом того, що на 20% менше видавців братимуть участь у святі дитячої книжки, на 60% менше й учасників міжнародної спеціалізованої виставки «Освіта-2020».
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG