Доступність посилання

ТОП новини

Юридичних пiдстав для позачергових виборiв парламенту нема – Литвин


Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що «юридичних пiдстав» для позачергових парламентських виборiв в Українi немає, можуть бути тiльки «полiтичнi або моральнi». Про це спікер заявив сьогодні, коментуючи слова лiдера БЮТ Юлiї Тимошенко про те, що народнi протести в усiй Українi зумовлять необхiднiсть позачергових виборiв до парламенту.

Крiм того, за його словами, в державному бюджетi на 2010 рiк, затвердженому парламентом, не передбачене фiнансування проведення позачергових парламентських виборiв.

Як сказав Литвин, в держбюджетi на цей рiк передбачено 40 мільйонів гривень тiльки на поточнi вибори до мiсцевих органiв влади.

Спiкер наголосив, що, вiдповiдно до закону про вибори, фiнансування виборiв може здiйснюватися лише з коштiв державного бюджету.

Литвин також скептично оцiнив можливiсть масових народних акцiй протесту в усiй Українi. «Я думаю, що люди вкрай утомленi», – сказав голова парламенту.

Після ратифікації у Верховній Раді угоди про продовження терміну перебування в Україні Чорноморського флоту Росії лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що їде в регіони «піднімати людей», щоб домагатися проведення в Україні дострокових парламентських виборів.
XS
SM
MD
LG