Доступність посилання

ТОП новини

У Мексиканській затоці росте нафтова пляма


Через вибух нафтовидобувної платформи в Мексиканську затоку щоденно потрапляє 5 тисяч барелів нафти, що в п’ять разів перевищує передбачену норму, повідомила берегова охорона США.

Компанія «BP Plc», яка повністю взяла на себе фінансову відповідальність за екологічну катастрофу, виявила третій витік нафти на глибині близько 1,5 кілометра.

«У «BP Plc» щойно повідомили про нову пробоїну в трубопроводі», – цитує агентство «Ройтерз» контр-адмірала берегової охорони Мері Ліндона, який відповідає за проведення операції з очищення води.

Платформа, що належала швейцарській компанії «Transocean Ltd’s», затонула 22 квітня – через два дні після вибуху і пожежі, яка почалася згодом. Інцидент стався під час буріння свердловини на замовлення «BP Plc» в 64 кілометрах на південний схід від дельти річки Міссісіпі. Одинадцять робітників зникли без вісті.

Президент США Барак Обама запропонував «BP» допомогу міністерства оборони для захисту пляжів і районів риболовного промислу штатів Луїзіана, Міссісіпі, Алабама і Флорида.

Напередодні, в середу «BP» і берегова охорона США провели «контрольований підпал» нафтової плями, щоб стримати її зростання.
XS
SM
MD
LG