Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі розглядають 4 версії авіакатастрофи під Смоленськом


Прокуратура Польщі розглядає 4 можливі причини катастрофи президентського літака Ту-154 під російським Смоленськом – про це заявив у четвер Генеральний прокурор Польщі Анджей Серемет.

Як повідомляє з Варшави кореспондент Радіо Свобода, прокурор назвав такі можливі версії: несправність літака, помилка пілотів, неправильні дії наземних служб (польських чи російських), і втручання третіх осіб, у тому числі, тероризм.

«Якщо говорити про версію, згідно з якою катастрофа могла наступити в результаті дій третіх осіб, то поки немає доказів, які б підтверджували її. Тим не менше відкидати цю версію на даному етапі слідства занадто рано», – заявив під час слухань у парламенті на тему катастрофи генпрокурор Польщі Анджей Серемет.

Тим часом, депутат від опозиції Адам Ліпіньський звинуватив уряд у нерозторопності у питаннях розслідування причин аварії: «Чому ніхто не звернувся до експертів НАТО, по допомогу до США? Як можна говорити, що уряд зробив усе можливе?»

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, відповідаючи на закиди, заявив: «Потрібно виключно погано думати про уряд своєї країни, щоб припускати, що ми щось знаємо, але не хочемо цього повідомити. Необхідно набратися терпіння і дочекатися результатів слідства», – заявив він.
XS
SM
MD
LG