Доступність посилання

ТОП новини

Асоціація мерів закликає уряд розробити програму розвитку малих міст


Асоціація мерів України закликає уряд спільно розробити державну програму розвитку малих міст.

Відповідне звернення мери малих міст ухвалили в четвер на засіданні круглого столу з проблем місцевого самоврядування. «Незадовільний благоустрій, проблеми зі забезпеченням водою й теплом, погане освітлення і розбиті дороги – це ті проблеми, які єднають нині жителів «малої України». Тож пропонуємо урядові почути нас, співпрацювати з нами і надати малим містам держави належну підтримку», – мовиться у зверненні. Ідеться про належне фінансування потреб малих міст, надання міській громаді і владі більше самостійності у справі розпорядження бюджетними ресурсами, спільну участь у розробці нових генеральних планів з розвитку міст та областей України тощо.

Учасники круглого столу домовились, у двотижневий термін розробити Резолюцію з переліком пропозицій до «Загальнодержавної програми розвитку малих міст на 2011-2017 роки». Серед пріоритетних пропозицій назвали проведення вуличного освітлення та застосування енергоощадних технологій в освітленні; забезпечення малих міст сучасною технікою для вивозу твердих побутових відходів; відновлення місцевих доріг малих міст та околиць; справедливий, щодо малих міст, розподіл коштів, що спрямовуються державою на соціально-економічний розвиток територій, та інше.

Круглий стіл в Українці організували Асоціація мерів України, її підрозділ – Спілка мерів малих міст, за підтримки Програми розвитку ООН.
XS
SM
MD
LG