Доступність посилання

ТОП новини

Яка головна причина поспішності нової влади? Що лишилося зробити новому Президенту, аби завершити нищення досягнень Ющенка? (Огляд преси)


Київ – Нова влада швидко робить крок за кроком, не даючи суспільству отямитися й осмислити здійснене нею. Для чого? Щоб не відчувати серйозного опору. Тому її головним завданням є розгром опозиції, стверджує в «Газеті по-українськи» директор Інституту філософії Мирослав Попович. Коли це відбудеться, Україна стане такою ж авторитарною та днопартійною, як Росія. Виборча система залишиться, але буде повністю керованою владою. Тому, на думку М.Поповича, рівні стосунки з Росією можна вибудувати лише будучи членом НАТО.

До влади в Україні прийшли люди недемократичні, які хочуть насадити диктатуру і прагнуть відірвати державу від усіх процесів європейської інтеграції, стверджує в газеті «Україна молода» народний депутат В’ячеслав Кириленко. Він переконує, що дії Партії регіонів – брутальна наруга над демократією.

А ось газета «Факти» наводить сім причин, які, на думку видання, додають авторитету Віктору Януковичу, і засвідчують, що українці опинилися в іншій, вже демократичній країні. Серед них – позбавлення України запасів високозбагаченого урану, швидке ухвалення держбюджету, ратифікація Верховною Радою угоди про Чорноморський флот, яке російський президент назвав важливим дипломатичним успіхом. Інші причини покращення життя українців за час правління Януковича – у рубриці «Неймовірно, але факт…».

Президент Віктор Янукович цілеспрямовано скасовує всі досягнення свого попередника Віктора Ющенка, не гребуючи при цьому порушенням законів, пише газета «Нова». Так, Ющенко зробив героями Степана Бандеру і Романа Шухевича, а Донецький суд відмінив ці рішення. Ющенко домігся, щоб Київський апеляційний суд визнав винним Сталіна в організації Голодомору, чинна ж влада дозволяє встановлювати пам’ятники диктатору. Далі видання згадує про Чорноморський флот, та свободу слова, яку, за твердженням видання, знищує Янукович. «Щоб добити Ющенка, чинному Президентові лишається лише знести Меморіальний комплекс жертвам Голодомору і рознести Мистецький арсенал». Про це зазначається в статті «Борг відплатою страшний».

Напередодні 65-ої річниці капітуляції фашистської Німеччини було чимало спроб політизувати це свято. Натомість, як інформує газета «День», в інтелектуальних колах – і Росії, і України – триває дискусія: чи є поглинання одного зла іншим перемогою? І яка ціна такої перемоги? Чи виправдані масштаби жертв, принесених задля капітуляції фашистів? Відповіді – в матеріалі « Не загубити правду в пафосі».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG