Доступність посилання

ТОП новини

Роман Купчинський та Любов Поліщук


Людмила Ваннек
Людмила Ваннек
Днями знялася у документальній стрічці про Романа Купчинського. Власне, погодилась на це ДЛЯ Романа. Бо завжди, коли людини не стає, здається, ти чогось недоробив, чогось не встиг, якусь частинку себе пожалів, зекономив, а тепер сиди і кусай лікті. Ось так я й опинилася в тому фільмі, де кожен згадував якусь свою історію з Романом, про яку, мовляв, ніхто не знає (уявити, що так буває, важко, бо історії переповідаються і стають зовсім не схожими на оригінал).

Розповіла свою і я.

Це були веселі часи 1998 року, коли наближалися вибори в Україні, і Роман послав мене у відрядження до Києва, де він був сам. Поверталися ми разом, а з нами до Праги летіла ще й дівчина, яку Роман узяв тоді на роботу (Наталка Кудрик, працює нашим кореспондентом у Римі). Були ми в Борисполі, ходили по летовищу, зазирнули до "дютіфрі" і тут....Романові очі стали більшими, обличчя засвітилося, посмішка - як у кота, якому дають молока з медом.... "Хто це"? - запитує він нас, дивлячись у бік стрункої довгоногої красуні, в якій ми, зачаровані, впізнаємо Любов Поліщук! "Та це ж Любов Поліщук, - каже Наталка, - вона така відома акторка, вона українка, багато в кіно знімається, справжня зірка!". Роман повертається і прямує в бік вітрини з "Lancome", де наша Поліщук купує собі пудру... "Пані, а це правда, що Ви - Любов Поліщук?!", запитує він, розсипаючи зі своїх блакитних очей іскри... "Да, это я" - відповідає вона російською, бо, як виявилося, української не знає... "А Вы меня видели в кино? В каком фильме?" - дивиться на цього імпозантного вусатого причепуреного велетня, в якого такий особливий бас.... Очі в неї запливають кокетством, вона ніжно посміхається і ось-ось вже дасть йому свою візитівку... "Та що Ви, пані, я Вас не знаю і ніколи не видів, але ось Наталка Кудрик каже, що Ви артистка!"... Наша зірка-Поліщук недосміяла своєї посмішки і відвернулася від нас. Роман каже "Але тепер вона знає про нашу Наталку"!
  • Зображення 16x9

    Людмила Ваннек

    Людмила Ваннек На радіо Свобода від 1993 року, в українській редакції – від 1995 року. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, працювала на сцені українських та німецьких театрів та на телебаченні. Переможниця міжнародного конкурсу поп-музики в Сараєво. Редакторка і ведуча програм «Світ у новинах», «Міжнародний щоденник», «Виклик», «Свобода сьогодні». Авторка і ведуча програми «Свобода за тиждень», яка виходила кілька років на «Радіо НВ». Авторка програми «Подкаст Свобода за тиждень із Людмилою Ваннек», яка виходить щосуботи. Цікавлюся соціальними темами та мистецтвом. Багато перекладаю з білоруської, англійської, німецької, сербської та болгарської.

XS
SM
MD
LG