Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові й Луцьку створили Комітети захисту України


Представники понад десяти осередків політичних партій та громадських організацій національно-патріотичного спрямування в Харкові утворили в п’ятницю Харківський комітет захисту України, повідомляє прес-служба Харківської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

За цим повідомленням, ініціативу провести збори висунула саме «Свобода».

Готовність до координації спільних дій проти, як вважають учасники об’єднання, ліквідації української державності висловили також очільники місцевих організацій Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», Християнсько-демократичного союзу, Української народної партії, партії «Реформи і порядок» та Народного руху України.

Учасники новоствореного комітету дійшли принципової згоди про необхідності конкретних прямих дій для перешкоджання планам антиукраїнських сил і в центральній владі, і на рівні Харківщини, мовиться в повідомленні.

У перебігу обговорення очільник харківської«Свободи» Ігор Швайка сказав, що заява про утворення комітету «є першим і останнім його документом».

«Ми не маємо жодного права витрачати дорогоцінний в нинішніх умовах час на декларації, заяви, листи, відозви тощо. У ситуації неоголошеної та неприхованої війни з українською державністю та українською нацією маємо діяти рішуче, ефективно та результативно. Адже зухвальство і цинізм наших ворогів ґрунтується на очікуванні «демократичності», «толерантності», «плюралізму», багатогодинних круглих столів і жвавого обговорення у відповідь», – заявив він.

За його словами, збори комітету скликатимуться виключно для розподілу обов’язків учасників у «проведенні акцій національного опору».

Про перші дії Харківського комітету захисту України буде повідомлено вже найближчим часом. Заяву з перерахуванням конкретних стратегічних заходів комітету обіцяють оприлюднити 6 травня.

Так само й прес-служба Волинської обласної організації ВО «Свобода» повідомила, що з ініціативи цієї організації в Луцьку в п’ятницю відбулися установчі збори Волинського обласного Комітету порятунку Нації і Держави, до якого увійшли лідери більш як тридцяти політичних партій та громадських організацій.

Ці збори обрали керівництво комітету у складі чотирьох співголів і їхніх заступників, секретаріат, а також схвалили декларацію.
XS
SM
MD
LG