Доступність посилання

ТОП новини

«Інтерньюз-Україна»: генпрокурор Олександр Медведько – ворог преси номер один


Cьогодні Міжнародний день свободи преси.

У Києві на прес-конференції «Свобода слова в Україні. Вороги преси-2009» назвуть імена чиновників, які особливо відзначилися в питанні утисків журналістів.

Голова правління міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна» Костянтин Квурт в ефірі Радіо Свобода розповів про першого номера цієї малопрестижної номінації.

«Генпрокурор Медведько – один із ворогів преси, він там на першому місці вийде», – повідомив Костянтин Квурт.

«Репортери без кордонів» оприлюднили відкритого листа до Президента України Віктора Януковича, в якому заявляють про утиски журналістів в Україні.

Зокрема, міжнародну організацію турбує те, що частина журналістів не змогла потрапити 22 квітня на прес-конференцію президентів України і Росії в Харкові.

Голова правління «Інтерньюз-Україна» Костянтин Квурт вважає, що від нової української влади навряд чи варто чекати на прогрес у питанні свободи слова.

«Є така річ, як енергетика. І ця енергетика, яка виходить від нової адміністрації, говорить про те, що їм це зайве – така річ, як свобода преси та шанобливе ставлення до журналістів. Вітається те, що постфактум вони обіцяли розслідувати випадки насильства проти журналістів, але ми ще побачимо, до чого призведуть ці розслідування, бо всі резонансні справи, які були до того, не розслідувалися Генеральною прокуратурою», – сказав в ефірі Радіо Свобода Костянтин Квурт.
XS
SM
MD
LG