Доступність посилання

ТОП новини

CША вперше офіційно повідомили про поточний розмір свого ядерного арсеналу


США мають всього 5 тисяч 113 боєголовок, повідомило вчора Міністерство оборони країни. Їхня максимальна кількість становила 31 тисячу 225 під час «холодної війни», 1967 року.

Раніше такі відомості були секретними.

Цю інформацію розкрили на конференції ООН щодо нерозповсюдження ядерної зброї, яка розпочалася вчора у Нью-Йорку.

Держсекретар США Гілларі Клінтон сказала, що відкритість, на її думку, є в інтересах національної безпеки і створює атмосферу довіри для зусиль з контролю над озброєннями.

«Від сьогодні Сполучені Штати оприлюднюватимуть кількість ядерної зброї в нашому арсеналі і кількість зброї, демонтованої з 1991 року. Для тих, хто має сумніви, що США роззброюються, – ось вам наш звіт, наші зобов’язання, які є чітким, непомильним сигналом», – сказала держсекретар США Гілларі Клінтон.

Клінтон також звинуватила Іран у тому, що він відкидає норми Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, продовжуючи роботи для збагачення урану. Держсекретар США закликала міжнародну спільноту накласти нові санкції на Іран.

Раніше вчора президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад у виступі на конференції відхилив звинувачення в тому, що його країна створює ядерну зброю, і сказав, що немає «жодного достовірного доказу». Ахмадінеджад також розкритикував відмову уряду Барака Обами виключити використання ядерної зброї проти його країни.

Під час виступу Ахмадінеджада делегації США, Великої Британії і Франції вийшли з зали засідань.
XS
SM
MD
LG